Deelnemen als wisselleerder

Wie kan deelnemen?

Je kan deelnemen als jij een kijkje wil nemen in een organisatie die ondersteuning biedt aan kinderen en jongeren met een psychische kwetsbaarheid

Deze organisatie kan behoren tot verschillende sectoren zoals Geestelijke Gezondheidszorg, Integrale Jeugdhulp, Vlaams Agenschap voor Personen met een Handicap, Jongerenwelzijn, Centra Leerlingen Begeleiding, Kind & Gezin, Centra Algemeen Welzijnswerk, Time-Out projecten, Pleegzorg,  Krachtgerichte initiatieven, Huizen van het kind, Gemeenschapsinstellingen, Mutualiteiten en andere Eerstelijnsdiensten, ... etc..

De deelnemende organisaties/sectoren kunnen verschillen per provincie; en eventueel ook per uitwisselingsperiode. De regionale beheerder van jouw provincie kan je daarover concreet informeren. Zo zal in Oost-Vlaanderen en Limburg in 2019 een proefproject opgestart worden met de netwerken geestelijke gezondheid voor volwassenen om een aantal organisaties vanuit volwassenwerkingen te bertrekken. We hopen in de toekomst, na 2019, tot structurele samenwerking te komen met sectoren uit volwassenwerkingen binnen gans Vlaanderen. Meer daarover later.

 

Wanneer?

Dit is de timing voor 2019:

  • Organsiaties voegen vacatures toe: 1 mei - 15 juli 2019
  • Inschrijven op vacatures kan van 16 juli - 30 september 2019
  • Matching (door regionale beheerders): oktober 2019
  • Wisselleerperiode: november 2019 - maart 2020

 

Hoe intekenen op vacatures?

Stap 1:  Maak een account en log in

Heb je geen account op www.kennisplein.be?  Registreer je dan hier. 

Log met dezelfde gegevens in op www.vreemdgaan-wisselleren.be.

 

Stap 2:  Kies je vacatures

Let op, je kan je enkel kandidaat stellen voor vacatures uit eenzelfde provincie.

Kies (en filter): Kennismaken, Meelopen of Uitwisselen.

Selecteer minstens 3 vacatures als favoriet door op het sterretje te klikken bij de vacature. Deze vacatures verschijnen in 'Mijn favorieten'.

 Favorieten aanduiden.png

Stap 3: Vul het inschrijfformulier in

Ga naar je account: klik op je naam, en klik op 'Inschrijven'.

Het inschrijvingsformulier opent, en je kan beginnen met invullen.  Geef 3 gewenste vacatures door.

Waarom je meer dan één vacature moet kiezen?

We proberen je te matchen met de vacature van je eerste keuze. Maar als er meerdere kandidaten zijn voor één vacature, is dat niet altijd mogelijk. Daarom duid je ook een tweede en derde keuze aan.

Klik op 'Inschrijving versturen' en je ontvangt meteen een ontvangstbevestiging in je mailbox.

 

Stap 4: Volg je inschrijving

Je kan de status van je inschrijving volgen in jouw account: klik op je naam, klik op 'Mijn inschrijvingen'.

Zodra er een match is, ontvang je daarvan bericht in je mailbox.

 

Een match ! Tijd om 'vreemd te gaan'

Heb je vernomen waar je gaat wisselleren? Neem dan snel zelf contact op met de gastorganisatie om praktische afspraken te maken (wat, wanneer, waar, ...)

Je geeft deze info (concrete data en afgesproken takenpakket) ook door aan de regionale beheerder Vreemdgaan-wisselleren.

 Bij deelname, ga je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden van Vreemdgaan. Je ontvangt deze ook per e-mail voor je van start gaat.

 

Evaluatie

Na afloop ontvangen jij en je gastorganisatie een uitnodiging om de uitwisseling te evalueren.

Deze evaluatie is bestemd voor de provinciale beheerder van de provincie waarin je bent Vreemdgegaan.  We waarderen je bijdrage aan de evaluatie ten zeerste! Zo komen wij immers te weten hoe we deze leerervaring en methodiek kunnen verbeteren.

 

Nog eens?

Heb je de smaak te pakken van Vreemdgaan? Je kan je altijd opnieuw inschrijven voor een nieuwe uitwisselperiode. Er staat geen limiet op het aantal keren dat je mag deelnemen (dat wordt mogelijks wel door je eigen werkgever bepaald).