Deelnemen als wisselleerder
Zin gekregen om eens over het muurtje te kijken en mee te draaien in een andere organisatie? Teken in op 3 vacatures die jouw voorkeur dragen via het inschrijvingsformulier.

Wie kan deelnemen?

De methodiek 'Vreemdgaan-wisselleren' wordt georganiseerd voor medewerkers uit organisaties of sectoren die ondersteuning bieden aan kinderen en jongeren in kwetsbare posities (en hun context). Deze organisaties vallen onder verschillende sectoren zoals GGZ, BJB, VAPH, CAW, K&G, CLB, ITP, Pleegzorg, Time-out projecten, Krachtgerichte initiatieven, Huizen van het kind en de Gemeenschapsinstellingen.

Wanneer?

Het vreemdgaan wordt in 2019 in alle provincies georganiseerd volgens onderstaande timing:

  • Vacatures toevoegen: 1 mei - 15 juli 2019
  • Overzicht vacatures afronden - Inschrijven op vacatures: 16 juli - 30 september 2019
  • Matching door regionale beheerder: oktober 2019
  • Wisselleerperiode: november 2019 - maart 2020

Hoe intekenen op vacatures?

Stap 1:  Account maken en/of inlogggen

Eerst en vooral, om in te tekenen op een vacature, moet je een account hebben op www.kennisplein.be. Heb je nog geen account? Registreer je dan eerst.  Log met dezelfde gegevens in op www.vreemdgaan-wisseleren.be.

Stap 2:  Kies je favoriete vacatures

Je kan kiezen uit 3 manieren van Vreemdgaan (en hier ook op filteren): Kennismaken, Meelopen of Uitwisselen. Alvorens je het inschrijvingsforumulier kan invullen, kan je een aantal vacatures als favoriet selecteren. Dat doe je door, in het overzicht van de vacatures, op het sterretje te klikken bij de vacatures die jou het meest interesseren. Deze worden dan opgenomen in het overzicht 'Mijn favorieten' in je account. Let op, je kan je -voorlopig- enkel kandidaat stellen voor vacatures uit eenzelfde provincie !

Stap 3: Vul het inschrijfformulier in en geef daarbij 3 gewenste vacatures door

Wanneer je je favoriete vacatures hebt geselecteerd, ga je naar je account en klik je op 'Inschrijven'. Het inschrijvingsformulier opent, en je kan beginnen met invullen.  We trachten steeds om je te matchen met de vacature van je eerste keuze. Als er meerdere kandidaten zijn, is dit helaas niet altijd mogelijk. Daarom vragen we je om in het formulier ook een tweede en derde keuze aan te duiden. Deze kan je selecteren uit je eerder gekozen favorieten. 

Stap 4: Volg je inschrijving

Is alles ingevuld? Klik op 'Inschrijving versturen' onderaan het formulier.  Je ontvangt meteen een e-mail om te bevestigen dat je inschrijving goed ontvangen werd. Je kan de status van je inschrijving verder opvolgen in je account onder 'Mijn inschrijvingen'.

Vanaf het moment dat er een match is, ontvang je daarover bericht via e-mail.

Tijd om uit te wisselen ! Nu mag je 'vreemdgaan' ;-)

Als wisselleerder neem je zelf contact met je gekozen gastorganisatie om verdere praktische afpraken te maken (wat, wanneer, waar, ...). Vergeet niet om deze info (zoals concrete data en takenpakket) ook door te geven aan de provinciale beheerder Vreemdgaan.  Bij deelname, ga je automatisch akkoord met de algemene voorwaarden van Vreemdgaan. Je ontvangt deze ook per e-mail voor jullie van start gaan.

Evaluatie

Na afloop ontvangen zowel de wisselleerder als de gastorganisatie een uitnodiging om de uitwisseling te evalueren. Deze evaluatie is bestemd voor de provinciale beheerder van de provincie waarin je bent Vreemdgegaan.  We waarderen jullie bijdrage aan de evaluatie ten zeerste! Zo komen wij immers te weten hoe we deze leerervaring en methodiek kunnen verbeteren.

Nog eens?

Heb je de smaak te pakken van Vreemdgaan? Je kan je altijd opnieuw inschrijven voor een nieuwe uitwisselperiode. Er staat geen limiet op het aantal keren dat je mag deelnemen (dat wordt mogelijks wel door je eigen werkgever bepaald).