Boek: Het spijt mij. Over bemiddeling na een verkeersongeval.

Sabine Cocquyt
EPO
9789462671645
2019
 

De chauffeur van een schoolbus die door een ongelukkig manoeuvre zijn vaste begeleidster overrijdt. Een mama van twee die een seconde niet goed oplet, een klap hoort en dan haar hart voelt stilstaan omdat er achter haar auto een scholier ligt. Een jongen die omkomt bij een weekendongeval terwijl zijn vriend achter het stuur ervan afkomt met een whiplash. Een vrouw die het zebrapad oversteekt en wordt gegrepen door een automobilist die vluchtmisdrijf pleegt.

Sommige ongevallen confronteren ons met de vernietigende kracht van het noodlot. En "ons", dat zijn in de eerste plaats slachtoffers en veroorzakers, want beide partijen moeten leren leven met wat gebeurd is. In dit boek volgt Sabine Cocquyt de bemiddeling die na zo een tragische gebeurtenis wordt opgestart. Wil een moeder de veroorzaker van het ongeval dat haar zoon het leven kostte in de ogen kijken? En wat zeg je als veroorzaker tegen de vrouw die je een paar weken voordien van haar sokken reed. Verhalen die de kracht van bemiddeling tonen.


Met voorwoord van Dirk De Wachter


(Zie ook: S. Cocquyt, "Viviane verloor haar zoon in een ongeval: "Haat zal me niet verwoesten", Sociaal.net, 29 april 2019,)

‚Äč

Over Jeugdrecht.be

Jeugdrecht.be is een initiatief van SAM, steunpunt Mens en Samenleving

Gerealiseerd met de steun van de Vlaamse Overheid

Contactgegevens:

jeugdrecht@samvzw.be

Copyright Jeugdrecht.be