Erkenningsmoment Getuigenissen van seksueel grensoverschrijdend gedrag in de sport

Luister!
VOICE erkenningsmoment
Getuigenissen van seksueel grensoverschrijdend gedrag in de sport.

Organisator

Thomas More hogeschool Antwerpen, onderzoeksinstituut CAPRI van de Universiteit Antwerpen, het Centrum Ethiek in de Sport (ICES) en het Steunpunt Algemeen Welzijnswerk
LinkedIn Twitter Facebook GooglePlus

Datum

5/09/2017

Locatie

Thomas More hogeschool Antwerpen
Campus Sanderus
Molenstraat 8
2018 Antwerpen
(op wandelafstand van station Antwerpen Centraal)
Van 9u30 tot 16u30

Prijs

Inschrijving

​>programma

>inschrijven (vanaf 1 juni 2017)

Korte samenvatting

Julie was 13 toen ze verkracht werd door haar zwemcoach. Hilde werd tijdens het omkleden meerdere keren begluurd door de zaalwachter van de sporthal. Sarah’s teamgenoot dwong haar tot orale seks. Hanna’s handbalcoach maakte elke training opmerkingen over haar borsten of haar billen. Ruben ontving seksueel getinte sms’jes van de assistent-voetbalcoach.

In de Verenigde Staten, Engeland, Spanje en Nederland getuigden de afgelopen maanden enkele ex-topsporters over het seksueel misbruik dat ze ervaarden tijdens hun sportcarrière. Ook in Vlaanderen durven een aantal sporters zo’n ervaringen met ons delen. Vaak hebben ze hier jarenlang over gezwegen, uit schuld of schaamte voor wat hen is overkomen. Tijdens dit forum geven we slachtoffers van seksueel grensoverschrijdend gedrag in de sport de kans om hun verhaal te doen en gehoord te worden. Tegelijkertijd willen we Vlaamse sportactoren informeren over het onderwerp en samen nadenken over de aanpak ervan.

Een greep uit het programma van deze dag: persoonlijke getuigenissen van slachtoffers van seksueel grensoverschrijdend gedrag in de sport, een gesprek met de VOICE ambassadeurs en de Vlaamse Kinderrechtencommissaris, 10 mythes over seksueel geweld in de sport, de Sport met Grenzen vlaggensysteem workshop, een good practice uitwisseling en een workshop over het opstellen van een preventiebeleid in jouw sportorganisatie.

Partners kennisplein.be

Sen Logo saw Logo SJH logo Mentalis Logo

Gerealiseerd met de steun van de Vlaamse Overheid

vlaanderen Logo

Like ons op

Facebook Logo