De budgetplanner
De budgetplanner laat alleenstaanden en gezinnen toe een totaaloverzicht te krijgen op hun inkomsten, uitgaven en eventuele schulden.
Facebook Twitter GooglePlus LinkedIn
Schulden
verwijder uit Mijn kennisplein
Voeg toe aan Mijn kennisplein
 
De budgetplanner geeft in eerste instantie een totaal-zicht op de financiële situatie van een individu of gezin: welke inkomsten zijn er tegenover welke uitgaven, kosten en eventuele nog openstaande schulden?

Daarnaast is het een handig instrument om inkomsten en uitgaven voor de toekomst te plannen. Je wordt alert voor al de specifieke uitgaven die je hebt, en het laat toe gericht te denken over volgende vragen: welke inkomsten kunnen verhoogd worden en, vooral, indien mogelijk, welke uitgaven kunnen geschrapt of verminderd worden, en wat heeft dit voor resultaat gelet op het totale gezinsbudget?

Men kan een budgetplanner online invullen (weliswaar zonder save-functie) via de website www.budgetplanner.be.
De budgetplanner is ook te downloaden of te bestellen via SAM, steunpunt Mens en Samenleving.

Naast deze versie bestaat er ook een eenvoudigere budgetplanner om te gebruiken in de begeleiding van mensen met een beperking. Je kan deze budetplanner: 'weet waar je geld naartoe gaat' ook bestellen via deze pagina. Je vind  er naast de budgetplanner ook een gids voor begeleiders.

Auteur(s)

Vlaams Centrum Schuldenlast

Uitgeverij

Vlaams Centrum Schuldenlast

Jaar

2010

Thema's

Alle thema's