Avondseminarie: Relationele problemen en seksualiteit bij mensen met een niet-aangeboren hersenletsel

Op 30 maart 2017 organiseert de Hogeschool PXL een avondseminarie rond relationele problemen en seksualiteit bij mensen met een niet-aangeboren hersenletsel (NAH). De spreker is Luc Van de Ven, klinisch ouderenpsycholoog verbonden aan het UPC-KU Leuven en auteur van diverse boeken over dit onderwerp.

Organisator

Hogeschool PXL
LinkedIn Twitter Facebook GooglePlus

Datum

30/03/2017

Locatie

PXL-Congress
Elfde Liniestraat 23a (gebouw D)
3500 Hasselt

Zaal Le Corbu

Prijs

- Externen: € 25 (na ontvangst van de toegezonden factuur te betalen)
- Personeel PXL en UCLL: gratis
- Studenten: €5 (ter plaatse te betalen)

Inschrijving

Korte samenvatting

​De gevolgen en beperkingen van een niet-aangeboren hersenletsel (NAH) zijn zeer uiteenlopend. De fysieke gevolgen van het hersenletsel worden meestal goed ondervangen door de (para)medische wereld. De mogelijke cognitieve, gedragsmatige en de psychosociale gevolgen voor het slachtoffer en zijn/haar omgeving worden echter veel slechter ingeschat of zijn taboe. Maar één ding hebben alle mensen met een NAH gemeen: ze ervaren een plotse en onomkeerbare breuk in de levenslijn.

Met dit en enkele volgende avondseminaries willen we ingaan op een aantal specifieke items. In het eerste avondseminarie behandelt Luc Van de Ven de relationele problemen en seksualiteit bij personen met NAH. Het is belangrijk om dit onderwerp bespreekbaar te maken bij zowel de persoon met NAH zelf als bij zijn/haar omgeving. Het blijkt namelijk dat er nog een groot taboe hangt rond dit thema. Er wordt ingegaan op de vraag en op welke manier een doorverwijzing correct en discreet kan gebeuren.

Dit seminarie is een organisatie vanuit het Interdisciplinair Postgraduaat Deskundige Niet-Aangeboren Hersenletsel van de Hogeschool PXL. Het wordt georganiseerd in het kader van het ERNAH-project, in samenwerking met de UCLL.


Partners kennisplein.be

Sen Logo saw Logo SJH logo Mentalis Logo

Gerealiseerd met de steun van de Vlaamse Overheid

vlaanderen Logo

Like ons op

Facebook Logo