7/12/2017
Studiedag Paria of gezegende mens. Islamitische visies op disability en de begeleiding van moslims met een beperking
Hoe kijkt men vanuit islam naar mensen met een beperking? Wat zeggen de bronnen en de voorschriften en hoe komen ze tot uiting in de praktijk? Hoe gaan moslimgezinnen om met kinderen met een beperking? Welke plaats krijgen volwassenen en ouderen met een beperking? Zijn onze zorgvoorzieningen klaar om de zorgvraag vanuit deze gezinnen passend te beantwoorden?
Facebook Twitter GooglePlus LinkedIn
 
Voeg toe aan Mijn kennisplein
verwijder uit Mijn kennisplein
 

​Bijscholing door Karima El Boujaddayni in samenwerking met Vormingscentrum Guislain te Gent.

Deze bijscholing wil een beter inzicht geven in de visies vanuit een islamitisch denkkader op disability en de zorg voor moslimgezinnen die hiermee te maken krijgen, verbeteren.

Lesgever: Karima El Boujaddayni is master in de Pedagogische Wetenschappen, afstudeerrichting Orthopedagogiek. Zij maakte haar masterproef over 'Moslims in Vlaanderen over disability en 'zorg'". Zij is verschillende jaren actief geweest in de begeleiding van een Antwerpse moedergroep voor Marokkaanse mama's van kinderen met een beperking, en in de omkadering van een project voor Turkse ouders van kinderen met een beperking, in Gent. Nu is ze bezig met een praktijkgericht onderzoeksproject: SENZO, cultuursensitieve zorg voor personen met een beperking.
In samenwerking met Vormingscentrum Guislain, te Gent

Locatie

Vormingscentrum Guislain
Jozef Guislainstraat 43
9000 Gent


Organistatie

Kenniscentrum Hoger Instituut voor Gezinswetenschappen Odisee

Locatie

Gent  

   

Prijs

35 euro
(15 euro voor Odisee-studenten)