12/10/2017
Training Goed-Gevoel-Stoel, nu ook voor de sociale economie
De Goed-Gevoel-Stoel is een methodiek om samen met maatschappelijk kwetsbare mensen te werken aan geestelijke gezondheid. Vanaf dit najaar bestaat er ook een versie van de Goed-Gevoel-Stoel speciaal voor bedrijven in de sociale economie.
Facebook Twitter GooglePlus LinkedIn
kennisplein.be
Voeg toe aan Mijn kennisplein
verwijder uit Mijn kennisplein
 

De Goed-Gevoel-Stoel is een methodiek om samen met maatschappelijk kwetsbare mensen te werken aan geestelijke gezondheid. Tijdens praatsessies gaan de deelnemers in groep op zoek naar manieren om langer een goed gevoel te kunnen vasthouden. Daarnaast krijgen ze een pak tips om nadien zelf of met de groep Goed-Gevoel-acties te doen.

Vanaf dit najaar bestaat er ook een versie van de Goed-Gevoel-Stoel speciaal voor de werksetting. Een Goed-Gevoel-Stoel helemaal op maat voor sociale economiebedrijven.

Wil jij aan de slag?

De train-de-trainer om de Goed-Gevoel-Stoel te leren kennen, is er voor iedereen die voeling heeft met de leefwereld van mensen uit kwetsbare groepen. De eerstvolgende sessie is op 12 oktober 2017.

Tijdens de train-de-trainer maak je niet alleen kennis met de verschillende onderdelen en materialen van de methodiek, je leert ook werken aan een positieve geestelijke gezondheid bij maatschappelijk kwetsbare groepen. Daarnaast verken je de mogelijkheden om in de eigen organisatie, buurt, gemeente, … de Goed-Gevoel-Stoel te introduceren en krijg je concrete tips die je in staat stellen om op een ludieke, originele en gepaste wijze aan de slag te gaan met geestelijke gezondheid bij maatschappelijk kwetsbare groepen.

Wil je ook aan de slag in de sociale economie? Dan kan je die dag aansluitend een extra module volgen, want om aan de slag te gaan met de methodiek voor de sociale economie moet je …

de Train-de-trainer Goed-Gevoel-Stoel volgen

een Extra module Goed-Gevoel-Stoel Sociale economie volgen

Beide vormingen gaan door op 12 oktober.

De extra module is aansluitend aan de train-de-trainer.
Het is nodig om je hiervoor apart in te schrijven.

Praktisch

Train-de-trainer: 9u30 - 16u30
Extra module sociale economie: 17u - 18u

Organistatie

VIGeZ i.s.m. CEDES

Locatie

VIGeZ
(Vlaams Instituut voor Gezondheidspromotie en Ziektepreventie)
Gustave Schildknechtstraat 9
1020 Brussel  

   

Prijs

Train-de-trainer
90 Euro, inclusief broodjeslunch en handleiding

Extra module sociale economie (aansluitend)
15 Euro, inclusief handleiding